UFC 201 – Lawler mot Woodley

Ännu en efterlängtat UFC-gala är i antågande, denna gång den 201:a i ordningen, där huvudmatchen går mellan den regerande mästaren i weltervikt Robbie Lawler och utmanaren Tyron Woodley.

Robbie Lawler

Robbie Lawler är den nuvarande UFC-Mästaren i weltervikt med stort M. Under den tid som jag varit intresserad av MMA har få visat samma hjärta för sporten och gång på varit beredda att ge allt och lite till när det verkligen gäller. Just detta, förutom en högintensiv knockout-power och sin långa erfarenhet, är Robbie Lawlers största vapen inför den kommande uppgiften att åter försvara bältet.Nedanför kan du själv se vad Robbie har att säga inför matchen och han understryker som vanligt att han är i sitt rätta element om – ”things get ugly”.

Tyrone Woodley

Av naturliga skäl finns det inte lika mycket information om att hitta om Tyrone Woodley som Robbie Lawler. Han är dock ingen duvunge för det och snart kanske strålkastarljuset träffar honom rakt på, åtminstone så kommer det göra det både inför och under matchen. Sedan blir hans egen insats blir avgörande om han kommer stanna kvar under det eller inte. 15 segrar och 3 förluster (varav två på decision (en av dessa mot Rory MacDonald)) talar dock sitt tydliga språk och vi kan lova er att Tyroone Woodley mycket väl kan komma att överraska, även om Robbie Lawler självfallet står som favorit inför matchen. Värt att nämna är även att Tyrone Woodley var nära att plocka ett mästarbälte i Strikeforce innan sin övergång till UFC, så han har varit i en liknande situation tidigare. Frågan vi ställer oss är hur sugen han är denna gång och vi misstänker att svaret mycket väl må vara ”väldigt”.

Gissningsleken

Med relativt liknande stilar och kroppsbyggnad förväntar vi oss att denna fight kommer bli ett riktigt krig dem emellanåt och som antingen kommer vara över redan i rond ett, eller bli en utdragen historia där mycket vilja och även en gnutta tur kommer avgöra vem som går segrande genom elddopet. Robbie Lawler har ju dock sedan innan visat vad han går för när det kommer till vilja, bland annat under årets match 2015 mellan honom och Rory MacDonald. Litar ni dock inte fullt på oss så rekommenderar vi att ni söker er vidare och tittar på fler speltips från andra källor.Missade ni titelmatchen och årets match 2015 mellan de båda kämparna är UFC faktiskt så givmilda att de låter oss se den nu i efterhand helt gratis. Du hittar den i Youtube-klippet rakt nedanför.