När kroppen åkt på ordentligt med stryk

Efter ett hårt träningspass eller en tuff match kan du få riktigt ont i muskler och leder. För det mesta handlar det bara om vanlig träningsvärk.

Det är helt ofarligt med träningsvärk men det kan göra väldigt ont. Träningsvärk sitter inte i särskilt länge utan brukar försvinna efter ett par dagar utan att du behöver göra någonting åt det.

En del upplever att massage kan lindra smärtan i musklerna. Om du däremot har skadat dina muskler eller leder på något sätt kan du få hjälp hos naprapat, kiropraktor eller fysioterapeut.

Studier visar på god effekt av naprapati

På senare tid har just naprapati fått ett erkännande inom sjukvården. Studier visar nämligen att naprapati kan ha bättre effekt än till exempel vila och behandling med smärtstillande läkemedel. Hos Naprapatlandslaget kan du få hjälp av både naprapater, kiropraktorer och fysioterapeuter.

Det är en stor fördel att vända sig till en klinik som har tillgång till flera olika professioner. Då kan du snabbt få rätt behandling för din skada.

Om du har fått en skada är det viktigt att få behandling så fort som möjligt. Väntar du för länge med att söka hjälp kan det ta längre tid att läka en eventuell skada.