För dig som håller på med styrketräning

När du sysslar med kampsporter av olika slag är det en klar fördel med en stark och stabil kropp. Om du kompletterar din träning med styrketräning får det goda effekter. Kroppen mår bra av allsidig träning, där du blandar styrka, rörlighet och kondition.

Viktigt att tänka på när du tränar

När du sysslar med kampsport och styrketräning är det viktigt att du gör övningarna säkert och på rätt sätt. Ett fellyft eller felaktig rörelse kan skada dig och orsaka bestående problem och men. Se till att du vet hur du ska göra övningen och börja till exempel alltid med vikter och tyngder du klarar av. När tekniken sitter kan du öka på vikten.

Satsa på kvalitet

Det finns en hel del hjälpmedel som gör att du enklare kan utföra lyft och övningar. Du kan välja på bälten som stabiliserar ryggen vid marklyft, straps för bättre grepp och knäskydd som stöttar vid knäböj och andra benövningar. Köp det du behöver online och satsa på hög kvalitet. Bra produkter skyddar som de ska och ger dig en roligare och säkrare träning. Det är din kropp det handlar om och den är värd att skyddas på rätt sätt.