Rätt dräkt för din kampsport

Att träna kampsport är en rolig och inspirerande aktivitet som kan ge dig både styrka och ett bättre självförtroende. Med användbara egenskaper som disciplin och uthållighet kan din mentala hälsa gynnas av sporten samtidigt som du får ett effektivt träningspass.

Gör din sport ännu bekvämare

För att känna dig behaglig medan du tränar är det viktigt att använda passande träningskläder. Dräkterna som förekommer inom kampsporter har djupa rötter inom tradition och historia. Det finns dessutom en rad regler och normer för specifika dräkter beroende på vilken kampsport du tränar och vilken nivå du lyckats uppnå.

Dräkten måste vara slitstark och bekväm eftersom de flesta sporttyper innebär kroppskontakt och många slagkraftiga ryck. Kläderna bör även säkra en stor rörelsefrihet för hela kroppen. På Jabb kan du hitta allt du behöver till din kampsport.

Få mer motivation

Det är viktigt att dräkten känns skön vid fysisk aktivitet. Eftersom kroppen svettas betydligt under träningen passar det mjuka bomullsmaterialet utmärkt. Känner du dig behaglig under din träning kan det ge dig motivationen att fortsätta utöva din sport.

Att träna i en äkta traditionell dräkt kan förhöja upplevelsen och även öka din förståelse för kulturen och arvet som kampsporten bär på.